Auteur Topic: Marktinzicht, Trajectinzicht & marktoverzicht  (gelezen 2816 keer)

Ed Hartmann

  • Voorzitter LogoS online marktcalculatie
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 335
  • Binnenvaart is dienstverlening !
    • Logos & Aandereis.nl
Marktinzicht, Trajectinzicht & marktoverzicht
« Gepost op: 31 januari 2014, 16:18:53 »
Marktinzicht, Trajectinzicht & Marktoverzicht!

Hoe LogoS structuur en transparantie in de vrachtenmarkt van de binnenvaart  brengt kunt u hier lezen. Dankzij internet bent u nu in staat om tijdens het aannemen van een reis realtime in te spelen op de actuele marktontwikkelingen.

Drie hulpmiddelen, -marktmonitor-, -trajectmonitor-, -LogoS index- met elk een eigen betekenis voor binnenvaart ondernemers. Dat zijn drie van de vele hulpmiddelen die  LogoS vanaf haar oprichting heeft ontwikkeld voor binnenvaart ondernemers! Let daarbij op het verschil tussen “inzicht” en “overzicht”!

1 - De Marktmonitor.
Marktinzicht wordt via de marktmonitor getoond en geeft een beeld van de “marktconforme” waarden van een geselecteerd gebied.
Via vastgestelde selectie criteria worden reiswaarderingen geselecteerd, getoond en met elkaar vergeleken.
Des te meer selectie criteria overeenkomen des te nauwkeuriger wordt de marktconforme beoordeling.
2 - De Trajectmonitor.

Inzicht op het traject geeft de trajectmonitor. Zodra de laad- en losplaats zijn ingevoerd geeft de trajectmonitor een overzicht van de reizen op het route. Plus een overzicht van reizen die in de nabijheid van het traject liggen.

Met deze gegevens is via het invoeren van de prijs en het aangeboden tonnage direct een vergelijk te maken hoe de aanbieding zich tot het traject verhoudt. Hier vindt de toetsing tussen de eigen reis aanbieding en de markt plaats. Realtime en met vier reisgegevens!Historie op het traject.
Naast de gegevens op het traject wordt ook direct de historie getoond. Via een kleuren schema in het grafiekje wordt direct duidelijk waar overeenkomsten zijn in tonnageklasse, ladingtype en productsoort.

Is de prijstendens stijgend of dalend? Het overzicht toont het in één ogenblik. Door met de muis over de knopen in de grafiek te zweven wordt de meest actuele traject indexwaarde getoond!

3 - Marktoverzicht.
Uit de gegevens wordt via de LogoS index een marktoverzicht getoond. Dit is een grafische weergave van de vrachtprijs ontwikkelingen over een periode van één jaar.
Deze overzichten dagelijks bijgewerkt en worden op afroep in het account aangeboden.
Zo zijn ontwikkelingen per vaargebied, tonnageklasse, vaarrichting en ladingtype te kiezen. Tot zes verschillende uitgangspunten kunnen met elkaar worden vergeleken.Meer informatie over online calculeren vindt u in de overige artikelen in dit board.
« Laatst bewerkt op: 18 juli 2016, 07:16:13 door Ed Hartmann »
Goede vaart gewenst